VIDEO: Helma v popelnici, pervitin v žíle

PRAHA – Motorkář ujížděl policejní hlídce a měl k tomu hned několik důvodů. Pokusil se zmizet, helmu hodil do popelnice, motorku schoval na schodech, ale nebylo mu to nic platné. Policisté postupně odhalili mužova temná tajemství.

Ve Veleslavínské ulici v Praze 6 si policisté z hlídkové služby všimli černého motocyklu, který se rozhodli zastavit a zkontrolovat,“ informovala policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Řidič se několikrát na policisty otočil a pak začal prudce zrychlovat. To se dostali již do ulice Evropská, kde policisté rozsvítili majáky a zapnuli sirénu. To řidič motocyklu ignoroval a zajel k parkovišti u hotelu. Nezastavil však, pouze vysadil spolujezdkyni a pokračoval v úniku.

Projel přes retardéry a pak v ulici Generála Píky, kde přejel chodník na druhé straně ulice, a vjel do uličky pro pěší, kde se policejní hlídce ztratil. Mezitím policisté zalarmovali další hlídky v terénu a zahájili pátrací akci po motorkáři. Po nějaké době se podařilo objevit motocykl položený na schodech u ulice Buštěhradská. Samotného motorkáře objevila další hlídka v ulici Dělostřelecké, kde se krčil za zaparkovanými vozidly.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Řidič se snažil před policisty utéct, a nepomohly ani zákonné výzvy a tak ke slovu přišly donucovací prostředky. Pak na místo přijeli policisté, kteří pronásledování motorkáře zahájili, a ti potvrdili, že se jedná o stejného muže, který jim ujížděl. „Následně se k tomu přiznal i samotný řidič,“ doplnila mluvčí.

Policisté pak v nedaleké popelnici objevili i helmu, kterou si zde motorkář schoval. Řidič ujížděl, protože má vyslovený platný zákaz řízení až do roku 2026. Dechová zkouška prokázala 0,7 promile alkoholu a test na drogy potvrdil u řidiče přítomnost pervitinu. Sedmačtyřicetiletý muž byl omezen na osobní svobodě a za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Policejní video naleznete na tomto odkazu.