Na přechodu v Plzeňské ulici se děly hodně zvláštní věci

PRAHA – Žena přecházela přes Plzeňskou ulici po přechodu. Upadla a z kapsy jí vypadl mobilní telefon. Všimla si ho jiná osoba, ale rozhodně telefon nechtěla původní majitelce vrátit. Sebrala ho a vydala se opačným směrem. Celou akci však viděl ještě někdo.

Operátor městské policie si na záběrech kamer městského systému všiml pádu ženy, přecházející vozovku v ulici Plzeňská,“ uvedla dnes mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Při pádu ženě z kapsy vypadl mobilní telefon a ležel v tramvajovém kolejišti. Vypadl tak tiše, že si toho majitelka ani nevšimla.

Jiná osoba přihlížela celému pádu a ta si mobilního telefonu všimla dobře. Došla pro něho, ale ne s úmyslem jej navrátit majitelce. Prostě ho sebrala a vydala se opačným směrem. Začala si mobilní telefon prohlížet a jistě měla radost z úlovku. O to více ji překvapily modré majáky služebního vozidla pražských strážníků.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Majitelka telefonu měla velkou radost,“ doplnila mluvčí. Důvod k nemalé radosti, ovšem velmi hořké, měli i strážníci. Bratr šťastné majitelky telefonu totiž po chvíli svým vozem nabořil služební vůz strážníků, když neopatrně zacouval a koulí tažného zařízení prorazil registrační značku a plastový podběh.