VIDEO: Může se to stát i vám! Poznáváte zloděje, který kradl v Černém Mostě?

PRAHA – Neznámý muž využil nepozornosti poškozeného a odcizil mu příruční tašku s vysokou hotovostí, doklady a platebními kartami. Policisté zajistili kamerové záznamy, na kterých je krádež vidět. Pokud podezřelého muže poznáváte, kontaktujte prosím Policii ČR.

Od konce dubna pátrají policisté z místního oddělení Horní Počernice po podezřelém muži, který odcizil příruční tašku,“ informovala policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Ke krádeži došlo na parkovišti obchodního centra v Chlumecké ulici, kde pachatel využil nepozornosti muže, který ponechal příruční tašku na předním sedadle vozu a nakládal nákup do zavazadlového prostoru.

V tašce měl poškozený v tu dobu své osobní doklady, platební karty a vysokou finanční hotovost,“ doplnila mluvčí. Během vyšetřování zajistili policisté kamerové záznamy, na kterých je zachycen podezřelý i celý průběh krádeže. Pokud podezřelého muže poznáváte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, kontaktujte policii na lince 158.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Případ je prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu krádež a také nedovolené opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Záběry z kamer naleznete na tomto odkazu.