VIDEO: V noci sjelo vozidlo do Vltavy na Kampě. Řidič zůstal ve voze

PRAHA – Poblíž Sovových mlýnů sjelo vozidlo do Vltavy. Řidič však nevyplaval. Na tísňovou linku zavolali svědci události. První byli na místě policisté, řidiče vyprostili až potápěči a předali ho do péče záchranářů. Vozidlo z plavební komory vytáhla o půlnoci hydraulická ruka.

Oznámení o pádu vozidla do Vltavy poblíž Sovových mlýnů jsme přijali na tísňovou linku 158,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Svědci na místě události rovněž uvedli, že vozidlo před pádem několikrát bouralo. Jako první byli na místě policisté z hlídkové služby a zahájili záchranné práce. Byli jištěni od kolegů pomocí lan, ale vozidlo bylo v plavební komoře příliš hluboko a oni se k němu nedostali.

Začal boj s časem, protože z vozidla nevyplaval jeho řidič, ani případný další spolucestující. Do záchranných prací se zapojily tři profesionální jednotky pražských hasičů. „Na místě byli i hasičští potápěči ze stanice Modřany,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. A právě hasiči z vozu vyprostili jednu osobu, kterou předali do péče záchranářům. Po prvotní resuscitaci byl muž převezen do nemocnice.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Vozidlo pak bylo nalezeno kolem jedenácté hodiny večerní a pomocí navijáku přitaženo ke břehu. Pomocí hydraulické ruky bylo kolem půlnoci vytaženo na břeh. Poté zahájili policisté ohledání vozidla a zjišťovali příčiny nehody i veškeré její okolnosti, včetně totožnosti řidiče. Jiná osoba se naštěstí ve voze nenacházela.