VIDEO: Noční krkolomný slalom mladého motorkáře na Václavském náměstí

PRAHA – Ve dvě hodiny ráno projížděl mladý cizinec na elektrickém motocyklu Václavským náměstím. Jeho kolísavé a mnohdy dosti nebezpečné jízdy si všimla hlídka městských strážníků, která se rozhodla mladíka zastavit a zkontrolovat.

Něco málo před druhou hodinou ranní si povšimla hlídka strážníků muže na elektrickém motocyklu,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Strážníky nejvíce zaujal styl jízdy ze strany na stranu, kdy mladý řidič kličkoval po Václavském náměstí, i po chodníku a vjel do ulice Krakovská. Pak pokračoval až do Žitné ulice.

Strážníci se vydali za podezřele jedoucím mužem a zastavili ho v ulici Štěpánská. „Vyzvali jej k prokázání totožnosti a zjistili, že jednadvacetiletý cizinec ani nevlastní řidičské oprávnění,“ doplnila mluvčí. Provedená orientační dechová zkouška odhalila u muže přes jedno promile alkoholu. Byl proto omezen na osobní svobodě a předán přivolané hlídce Policie ČR k dořešení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.