Dva muži bránili tramvaji v odjezdu. Vlastními těly

PRAHA – V Praze 6 ulehli dva muži do kolejiště a znemožnili tak odjezd tramvaje. Na místě museli zasahovat strážníci. Jeden muž místo opustil dobrovolně, na druhého platily až donucovací prostředky.

Hodinu před půlnocí vyjížděla hlídka strážníků do Řep, kde dvojice mužů bránila odjezdu tramvaje,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Oba byli posilněni alkoholem, ale pouze jeden uposlechl výzvu strážníků a místo mezi kolejemi dobrovolně opustil. „S druhým mužem to ale tak jednoduché nebylo,“ doplnila mluvčí.

Nejprve strážníky vulgárně urážel, pak mu to už bylo málo a pokusil se je i fyzicky napadnout. Strážníci museli užít donucovacích prostředků, ale podařilo se jim muže odstranit z kolejí a také ho poněkud uklidnit. Následovala orientační dechová zkouška, která u dvaačtyřicetiletého muže prokázala 3,57 promile alkoholu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Muž měl na těle poranění, které si však způsobil ještě před příjezdem hlídky strážníků. Byli proto na místo ještě přivoláni záchranáři, aby muže ošetřili. „Neuposlechnutí výzvy úřední osoby bylo oznámeno na příslušný správní orgán,“ uzavřela případ mluvčí.