VIDEO: Senior upadl ve svém bytě a nemohl se dovolat pomoci. Jak to nakonec dopadlo?

PRAHA – Čtyřiasedmdesátiletý senior upadl a nemohl vstát. Zavolal proto na tísňovou linku. Oznámil pouze adresu, pak se spojení přerušilo a nešlo znovu navázat. Strážníci vyrazili k vysokému paneláku v Praze 5. Našli seniora?

Na tísňovou linku 156 opakovaně volal muž s tím, že upadl a potřebuje pomoc,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Naneštěstí měl senior technické problémy se svým telefonem a tak jediné, co se operátor linky dozvěděl, byla adresa muže. Operátor se pokusil s mužem opětovně spojit, ale ozýval se pouze chrčivý zvuk.

Operátor proto na uvedenou adresu v Praze 5 vyslal hlídku a doporučil strážníkům, aby ve vysokém panelovém domě v Lamačově ulici, chodili k jednotlivým dveřím, zkoušeli vytočit číslo seniora a poslouchali, za kterými se telefon ozve. Strážníci se nakonec se seniorem spojili a ten jim oznámil jméno i to, ve kterém bydlí patře.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Přes dveře jim pak sdělil, že upadl v bytu a nemůže vstát. Nepotřebuje prý lékařské ošetření, jen požádal o otevření bytu planžetou. Proto byli na místo povoláni hasiči, kteří byt otevřeli. Záchranáři následně seniora zkontrolovali. „I přes jejich doporučení převoz do nemocnice muž odmítl,“ uzavřela mluvčí.