VIDEO: Noční vandalka řádila po Praze. Zaměřila se na zaparkovaná vozidla

PRAHA – Krátce před půlnocí řešili strážníci poškození vozidel v Praze 1 a 2. Pachatelkou byla křehká žena, která si poradila s těžkými jízdními koly i dopravní značkou na sloupu. Její řádění zachytily kamery. Totožnost ženy znali již policisté.

Oznámení o poškozeném vozidle jela hlídka prověřit včera před půlnocí do ulice Na Struze v Praze 1,“ informovala dnes mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Místo jednoho poškozeného vozidla objevili strážníci hned dvě. Kdosi na přední skla umístil sdílená jízdní kola a poškodil tak lak pod nimi.

Strážníci vyzvali kolegu operátora městského kamerového záznamu, aby prověřil archiv a ten zjistil, že vandalkou je žena. Popsal její oblečení. Další kontrolou záznamů bylo zjištěno, že se žena přemístila i na Prahu 2, kde na vozidlo položila dopravní značku. Na přední kapotu jiného vozu pak převrátila popelnici.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Operátor kamerového systému následně zjistil, že před necelou hodinou tuto ženu řešila státní policie,“ doplnila mluvčí. Dotazem na linku 158 pak strážníci zjistili totožnost vandalky a celou věc předali policistům k dořešení.