VIDEO: Praha 4 si užila zdrogovaného motorkáře, který ujížděl policistům

PRAHA – Policisté chtěli zastavit motorkáře v Michelské ulici, ale ten jim začal ujíždět. Nakonec byl polapen na Kačerově. Motorka je kradená, řidič pod vlivem návykové látky. Zato s platným zákazem řízení.

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky si v ulici Michelská všimli motorky, kterou se rozhodli zastavit a zkontrolovat,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Řidič však s kontrolou evidentně nesouhlasil a puštěné majáky na služebním vozidle policistů chápal jako povel k šílené jízdě a ujíždění. V křižovatce ulic Vyskočilova a Michelská najel motorkář na chodník a zastavil.

Policista tedy otevřel dveře služebního vozu, když v tom se muž na motocyklu opět rozjel. Dokonce postavil stroj na zadní kolo, až z nádrže vyšplíchl benzin. Ještě, že během jízdy nekouřil. Na chodníku rovněž ohrozil chodce, kterého málem srazil a křižovatku klidně projel na červený signál na semaforu. Pokračoval ke Kačerovu, kde se prohnal částí ulice určenou pouze autobusům.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zde rovněž odhodil helmu a položil stroj na silnici. Dál pokračoval po svých a snažil se policistům prchnout. Dobře trénovaný policista však uprchlíka doběhl a za pomocí donucovacích prostředků jej zpacifikoval. Osmadvacetiletý muž ujížděl z několika důvodů. Jednak má platný zákaz řízení, byl pod vlivem pervitinu a motocykl byl téhož dne odcizen v Praze 2.

Muž byl omezen na osobní svobodě a převezen na policejní služebnu, kde si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení mu tak hrozí až dva roky za mřížemi. Obvinění však může být rozšířeno i o trestný čin krádež. Muž totiž policistům tvrdil, že motocykl má od kamaráda. Pokud jste byli zběsilou jízdou motorkáře také ohroženi, kontaktujte linku 158. Policejní video naleznete na tomto odkazu.