Výkup nemovitostí vás zbaví finančních starostí. Jak funguje a jaké má výhody?

Výkup nemovitosti může být řešením v situaci, kdy na prodej její majitel z různých důvodů spěchá. Jak vám může pomoci?

Kdy využít výkup nemovitostí

Výkup nemovitostí se využívá především tam, kde majitel rychle potřebuje hotovost. Typicky to bývá v situaci, kdy se ocitne ve finančních potížích. Pak se nabízí jako řešení prodat nemovitost a z utržených peněz umořit vzniklé závazky.

Jestliže jsou dluhy již nad síly dlužníka, jednoznačně se vyplatí je řešit co nejdřív. Každý dluh dále narůstá minimálně o úroky, penále a další poplatky.

V krajním případě může být na majetek dlužníka uvalena i exekuce. Dotčená nemovitost pak může skončit i v nedobrovolné dražbě. Tu však nelze považovat za vhodný způsob vyvázání se z finančních závazků. Vydražená nemovitost se prodá obvykle za extrémně nízkou cenu. Dražby začínají na dvou třetinách ceny, opakovaná dražba však nejnižší přípustnou částku dále snižuje až na 25 %.

Využití však výkup nemovitostí nenachází pouze tam, kde existují dluhy. Jde o vhodné řešení i za předpokladu, že je prioritou rychlost jednoduše proto, že majitel hotovost potřebuje, například na koupi nové nemovitosti nebo jako vklad do podnikání.

Vlastník nemovitosti nemusí řadu měsíců čekat na prodej a je vyvázán z nutnosti hledat vhodnou realitní kancelář a jednat s ní, případně dokonce shánět kupce po vlastní ose.

Výkup nemovitostí výhodněji

Většina společností nabízejících výkup nemovitosti však vydělává na nákupu pod cenou. Hrubě podhodnotí tržní cenu nemovitosti a zájemci nabídne klidně jen 50 % z této částky. Společnost Endeka zaujímá ke svým klientům odlišnou strategii.

Vlastní je jí férový přístup. Svou činnost zakládá na zhodnocování nemovitostí prostřednictvím rekonstrukce. Může proto svým klientům za jejich nemovitost nabídnout adekvátní částku odpovídající 100 % tržní hodnoty.

Endeka se specializuje především na nemovitosti v Brně. Jedná se o firmu, která si klade za cíl vtisknout moderní tvář právě moravské metropoli. Hledáte-li tak spolehlivého partnera pro výkup nemovitostí v Brně, neváhejte.