VIDEO: Zloděj ukradl kola za 150 tisíc! A ještě kladl podmínky policistům

PRAHA – V Praze 5 kradl neznámý muž drahá kola. Policisté zajistili kamerové záznamy a podařilo se jim vypátrat přítelkyni podezřelého muže. Ta jim sdělila potřebné informace. Muž si však kladl velmi nezvyklé podmínky.

Policisté z místního oddělení Zličín prověřovali případ krádeže elektrokola z neuzamčené prodejny v Řevnické ulici v Praze 5,“ informoval dnes policejní mluvčí Jan Rybanský. Případ krádeže speciálu za šedesát tisíc korun se odehrál v neděli šestnáctého května, nedlouho po půlnoci. Pachatelem byl mladý muž v černé mikině s kapucí. „Majitel následně smutně konstatoval, že mu zároveň z pokladny zmizela i pětitisícová hotovost,“ doplnil mluvčí.

Policisté zajistili kamerové záznamy z okolí prodejny a zjistili, že je podezřelý muž zachycen ve společnosti neznámé ženy. Událost zadokumentovali a pokračovali v noční službě. Po dvou hodinách objevili ženu ze záznamu v Plzeňské ulici. Žena se jim po důkladném vytěžení přiznala, že o krádeži ví a předala jim informace o podezřelém, včetně jeho telefonního čísla.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Policisté muže obratem kontaktovali a chtěli se s ním domluvit na termínu výslechu a také předání kola. Muž však měl svoji hlavu a odmítl se k výslechu dostavit. Podmínil výměnu přítelkyně za oznámení místa, kde kolo zanechá. Hlídka však na podmínky nepřistoupila a hovor ukončila. Podezřelý však v hovoru nechtěně místo prozradil a na něm hlídka kolo skutečně objevila.

Další krádež se odehrála u nákupního centra, kde nahlásil nakupující, že mu byl odcizen odložený bicykl. Prověřením kamerových záznamů policisté z místního oddělení Smíchov zjistili, že se krádeže dopustil muž, kterého již dopoledne kontrolovali. Věděli proto, kam si pro kolo i podezřelého dojít. Jednalo se o osobu bez domova.

V pondělí pak řešili policisté případ krádeže dalšího kola, tentokrát ze sklepa v domě v ulici V Borovičkách, v Praze 5. Krádež měl na svědomí stejný muž, který již kradl v Řevnické ulici. Toto kolo mělo hodnotu šestašedesát tisíc korun. Muž je stíhán pro trestný čin krádež a hrozí mu několikaletý pobyt za mřížemi. Přítelkyně odešla z policejní služebny bez trestu. Ani na jedné krádeži se vědomě nepodílela. Video naleznete na tomto odkazu.