Dovolená může být skvělou příležitostí pro provětrání šatníku. Podívejte se, co na sebe v sezóně jaro – léto 2021

Sezóna jaro/léto 2021 je již v plném proudu a vy stále nevíte, co na sebe? Nezoufejte! Na přehlídková mola jsme nakoukli za vás. Pojďme se tedy společně podívat na to, co si pro náš přichystali světoví návrháři tentokrát. A bude to jízda!
Jaké barvy budou letos in?

Nejdříve si posvítíme na barvy. Nejvíce trendy budou ty pastelové. Můžete tedy sáhnout po malinové, pistáciové, smetanové či oříškové. Žádaná bude i sněhově bílá, ta se však bude v letošní sezoně nosit krapet jinak, než jsme byli doposud zvyklí. Nejvíce se totiž blýsknete, když zvolíte celobílý outfit. Nebojte se tedy kombinovat sněhové svršky s bílými sukněmi. Obléci můžete také bílé šortky. K tomu nahoďte sněhové sneakers a váš outfit bude dokonalý. Celobílé kombinace sluší nejen ženám, ale také mužům. Chystáte-li se na večírek a jste ráda v centru pozornosti, můžete se poohlédnout po sytě červených šatech. Červená je sexy podmanivá barva, která nezůstane bez povšimnutí. V módě budou také celočervené kombinace typu červený top s červenou sukní. Dobrou zprávu máme také pro dámy, které nerady vyčnívají z davu. Ty si mohou vybírat modely šatů v decentních pudrových odstínech. Inspirací nám mohou být dámské šaty na modivo.cz.

Jaké vzory a střihy letos pofrčí?

Velké téma letošního jara a léta bude příroda. Tato skutečnost se odrazí nejen v barvách, ale také v motivech. Do módy se cyklicky vrací oblíbené zvířecí vzory, které sluší tmavším i světlejším typům. Leopard, zebra nebo snad tygr? Výběr je na vás! Také hlásíme návrat květinových vzorů. Chcete-li působit něžně, zvolte drobné kvítky. Pokud však chcete být opravdu vidět, sáhněte po velkých květech. Ty vyniknou zejména na maxišatech, tunikách a pánských letních košilích. Máte-li v oblibě denimovou módu, zahrňte do svého šatníku džíny. Ne však ty úzké, jak jste byly zvyklé doposud. Zpátky jsou široké nohavice a vysoký pas. Díky tomuto neotřelému střihu vyniknou zejména vaše nohy, které se krásně prodlouží. V módě budou taktéž denimové bundy. Ty se skvěle hodí pro volnočasové nošení. A pozor! Už třetí sezónu nás stále neopouští hippie batika. Jestliže jste manuálně zručné, tie dye tričko si zvládnete vytvořit i samy doma. Tie dye trend však zahrnuje i pánskou módu. Na trhu jsou celé kolekce, kde nechybí ani mikiny, pohodlné tepláky či hravé klobouky.

Jaké trendy kousky obléci na pláž?

A konečně se dostáváme ke kategorii plážového oblečení. To totiž k létu neodmyslitelně patří. Jako pokrývku hlavy můžeme zvolit celou řadu XXL slamáků a lněných klobouků. Výběr plavek bude pro tentokrát široký. Na své si přijdou dámy, které mají v oblibě LBD (little black dress). Ano, čtete správně. V letošní sezóně budou totiž v kurzu minimalistické malé černé bikiny, inspirované právě LBD. Chcete-li být trendy, noste je však bez přídavných dekorativních aplikací. Máte-li zdobení v oblibě, můžete se poohlédnout po romantických volánkových plavkách. Ty mají navíc tu výhodu, že za ně schováte nějaké to kilo navíc. V módě bude také řasení, které ocení zejména dámy s menším poprsím. Pánové se mohou proběhnout po pláži v květinových bermudách či v těsnějších námořnických boxerkách.