VIDEO: Pytláka odhalil noktovizor. Lovil pomocí antigenního testu!

PRAHA – Oblíbené místo pytláků je Stodůlecký rybník. Zde chytají bez povolení a jsou kryti neprostupným terénem. Jednoho však strážníci během kontroly vyhmátli pomocí noktovizoru.

U Stodůleckého rybníka se pravidelně zdržují osoby, které zde neoprávněně chytají ryby. Hlídky městské policie proto místo často kontrolují,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Kolem rybníka je vzrostlý porost, ve kterém se pytláci dobře schovají, strážníci však využili noktorvizor, díky kterému jednoho muže v hustém křoví objevili.

Zřetelně viděli, jak nahazuje návnadu. První výzvu, aby z křoví vylezl ignoroval, ale hned druhý pokus vyšel a muž opustil úkryt. „Za své chování se omlouval a hlídce tvrdil, že chytal poprvé a neúspěšně,“ doplnila mluvčí. Hlídce vydal dobrovolně i použité věci. Knedlíky a rohlíky jako návnadu a krabičku sirek a provázek s háčkem.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Jako provizorní pytlačka muži posloužil antigenní test s negativním výsledkem,“ uvedla ještě mluvčí. Všechny zabavené věci, včetně úředního záznamu následně strážníci předali příslušnému správnímu orgánu k dořešení.