Muž skončil v rukách policie a to prý jen čekal na matku

PRAHA – V Botevově ulici seděl v nastartovaném voze spící muž. Kolemjdoucí přivolal strážníky, protože se obával o zdraví řidiče. Strážníkům po probuzení muž uvedl, že čeká na matku a unavený v autě usnul. Lustrace ovšem ukázala ještě něco docela jiného.

Z obavy o zdraví muže dlouhodobě sedícího v nastartované dodávce zavolal kolemjdoucí na linku 156,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Hlídka strážníků byla vyslána na místo a na konci parkoviště, v ulici Botevova nalezli nastartovanou dodávku a na místě řidiče spícího muže. Po probuzení jim muž oznámil, že čeká na matku, která je na návštěvě u známých.

Přijel pro ni a unaven z práce, hned usnul a zapomněl vypnout motor. Provedená lustrace ovšem odhalila, že muž je hledaný a je na něho vydaný příkaz k dodání do výkonu trestu. Muže si proto převzali policisté k dalšímu řešení. Za loňský rok zajistili pražští strážníci 303 celostátně hledaných osob, letos to bylo zatím 92 osoby.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.