Muž z Prahy 4 lákal ženy a dívky na fotografování, pak je znásilnil. Policie hledá další poškozené

PRAHA – Do bytu v Praze 4 lákal ženy sedmatřicetiletý muž pod záminkou profesionálního fotografování, pak je omámil a znásilnil. Poškozených mohou být desítky. Policisté ocení každou další informaci i na specializovaném čísle.

Pražští kriminalisté pátrají po ženách, které se mohly stát poškozenými nebo svědkyněmi trestného činu znásilnění. Mohou jich být desítky a to z celé České republiky,“ uvedl dnes policejní mluvčí Jan Daněk. Kriminalisté vyšetřují případ, kdy sedmatřicetiletý muž nabízel dospívajícím dívkám a mladým ženám vytvoření profesionálních fotografií.

Za tím účelem měl v bytě na Opatově v Praze 4 zařízený byt jako ateliér s plátnem. „Po příchodu ženy uvedl do stavu, ve kterém byla snížena jejich uvážlivost a schopnost odporu,“ doplnila mluvčí. Policie záměrně neuvádí, jakým způsobem, protože se jedná o specifickou okolnost případu. Tohoto stavu následně pachatel využil k sexuálně motivovanému činu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

V současné chvíli evidují kriminalisté tři poškozené. Obrací se na všechny další ženy, které mají k případu informace, aby se ozvaly. Mohou využít linku 158 nebo přímé číslo na vyšetřovatelku 606 826 896. Zaručují citlivé jednání a profesionální přístup. Pachateli za trestný čin znásilnění hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na deset let. Stíhán je na svobodě.