Řidiči pozor! O víkendu se budou přemalovávat pruhy na výjezdu z tunelu Blanka směr Troja

PRAHA – O tomto víkendu se začne s testováním změny dopravního opatření na rampě za výjezdem z Tunelového komplexu Blanka, směrem do Holešoviček. Tato změna by měla vést ke snížení pravděpodobnosti kolon v tunelovém komplexu.

O víkendu zkušebně přemalujeme pruhy na připojovací rampě z tunelu do ulice V Holešovičkách. Namísto jednoho pruhu tu budou dva. Od Blanky se tak bude dát jet bez nutnosti připojování, brzdění, akcelerace a přejíždění z pruhu do pruhu. Kapacitní Blanku využijeme na maximum,“ uvedl náměstek primátora hlavního města Prahy pro dopravu Adam Scheinherr.

Tento testovací provoz má podle plánu trvat zhruba tři měsíce. Hlavním přínosem navrhovaného řešení je minimalizovat regulaci vjezdů do tunelů na Městském okruhu ve směru Troja. V době dopravních špiček projede tunelem v průměru 2500 vozidel za hodinu. Při délce regulace vjezdů 2,5 hodiny denně, je takto negativně ovlivněno více než šest tisíc vozidel denně. Dopady jsou i na životní prostředí a okolí vjezdů, kde se tvoří kolony.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

V rámci navrhovaných úprav se rovněž počítá s posunutím autobusové zastávky Kuchyňka na začátek odbočovacího pruhu do ulice Na Truhlářce. Důvodem je zachování plynulosti hromadné dopravy. Tato změna je konzultována s Dopravním podnikem hlavního města Prahy i společností ROPID. Po tomto tříměsíčním zkušebním provozu bude situace vyhodnocena a navržen další postup.