VIDEO: Muž si dal pivo a vyjel na skútru. Udělal však chybu a pak vinil strážníky z páchání zla

PRAHA – Kousek od Vítězného náměstí si hlídka strážníků všimla muže na skútru. Jel bez povinné přilby a tak se za ním vydali. Muž začal ujíždět a vjel do protisměru. Zastavil na chodníku a hlídce tvrdil, že jel na kole.

V Rooseveltově ulici v Praze 6 si autohlídka všimla řidiče motocyklu bez ochranné přilby a rozhodla se ho zastavit,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Řidič však nápis STOP ignoroval a dál pokračoval v jízdě. Dojel až do ulice Verdunská, do které vjel v protisměru. Zde odstavil motocykl na chodník.

Muž strážníkům vyprávěl, že nejel na motocyklu, ale na kole. Pak výpověď pozměnil. Odmítl však, že by jel na motorce, ale na skútru. Strážníci z muže cítili alkohol a tak ho vyzvali k podrobení se orientační dechové zkoušce.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Ta skončila s pozitivním výsledkem 0,6 promile alkoholu. Muž přiznal dvě piva před jízdou. Ovšem pokusil se také strážníky pokárat a řekl, že to, co dělají je zlé. Hříšníka si následně převzali policisté k dalšímu řešení.