Cestující napadl revizora nožem! Důvodem však nebyla kontrola jízdenky

PRAHA – V tramvaji směřující do stanice Želivského napadl cestující revizora. Nožem mu způsobil zranění v horní části těla. Revizor skončil v nemocnici, pachatel z tramvaje utekl. Důvod napadení není zatím jasný.

Pražští kriminalisté pracují na objasnění případu, který se stal v sobotu po osmnácté hodině,“ informoval policejní mluvčí Jan Rybanský. V tramvaji číslo šestnáct, která právě směřovala do zastávky Želivského, napadl jeden z cestujících pracovníka Dopravního podniku, který má oprávnění provádět přepravní kontrolu. Nožem mu způsobil zranění v horní části těla. Podivné je, že revizor muže vůbec nekontaktoval a prošel kolem něho bez povšimnutí.

Revizor pak byl mužem napaden zezadu. „Poté, co tramvaj zastavila, útočník z ní vyskočil a z místa činu utekl,“ doplnil mluvčí. Napadení se odehrálo před několika dalšími cestujícími. Jeden z nich útočníka popsal a policistům uvedl, kterým směrem prchal. Pachatel byl během několika okamžiků dopaden v ulici Vinohradská, i s nožem. Zraněného revizora si převzali do péče záchranáři a převezli ho do nemocnice. „Právní kvalifikace skutku zatím nebyla stanovena,“ uzavřel mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.