Dětský den v Praze? Muž si hrál na dětském hřišti se zbraní. Skončil na policii. A nebyl zdaleka sám

PRAHA – V Praze 4 manipuloval muž se zbraní na dětském hřišti. Skončil v rukách policie, přestože se jednalo o kuličkovou zbraň. Dalšího muže sebrali strážníci v Praze 10 a 12. Co měli muži společného?

Ročně při své práci odhalí pražští strážníci přes 300 hledaných osob,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Jen za úterý to byly tři osoby. První se nacházela na dětském hřišti a dokonce tu manipulovala se zbraní. Takto to ohlásili svědci na tísňovou linku 156. Hlídka, která oznámení přijela řešit, nalezla na hřišti nedaleko zastávky autobusu v Pobočné ulici muže, který odpovídal popisu. Pistoli však v ruce již nedržel.

Dětskou kuličkovou pistolku měl ve svém batohu,“ doplnila mluvčí. Během lustrace však na pětatřicetiletého muže vyšla najevo skutečnost, že je hledaný Policií ČR a tak byl rovnou předán na policejní služebnu. Stejný osud měl celostátně hledaný muž v Praze 10, kterého strážníci odhalili během běžné kontroly. Poslední případ se odehrál v Praze 12, kde se muž dobýval do bytu své bývalé přítelkyně. I on byl hledaný a tak si ho převzali policisté.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.