Zaparkoval na vyhrazeném místě pro invalidu, dostal pouta

PRAHA – Muž zaparkoval na vyhrazeném místě pro osobu s tělesným postižením. Strážník po uplynutí zákonné lhůty přivolal odtahovou službu. Když se muž k vozidlu vrátil, začala slovní tahanice, která vyvrcholila zaklapnutím služebních pout.

Třiapadesátiletý muž zaparkoval na vyhrazeném místě pro osobu s tělesným postižením a vozidlo s konkrétní registrační značkou,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Když k vozu přišel strážník, zjistil, že nesedí ani jedno. Počkal tedy, až uplyne zákonná lhůta tří minut a poté zavolal odtahovou službu.

V tu chvíli dorazil řidič s vysvětlením, že vyhrazené místo má jeho kamarád, a ten místo dlouhodobě nevyužívá,“ doplnila mluvčí. Strážník muži vysvětlil, že ani uživatel vyhrazeného místa nemůže svévolně rozhodovat o tom, kdo bude na místě parkovat. Na to muž začal tvrdit, že je označení místa umístěno nezákonně a proto neplatí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Strážník odkázal muže na příslušný odbor dopravy, který jediný může rozhodnout v této záležitosti. Během projednávání byl muž několikrát vyzván k prokázání totožnosti, což ignoroval a dokonce se pokusil z místa odejít. „Následovaly donucovací prostředky a nasazení služebních pout,“ dodala mluvčí. Po uklidnění muže došlo k sejmutí pout. Navíc mu z kapsy vypadl občanský průkaz. Přestupkové jednání muže bude řešit správní orgán.