VIDEO: Díky kamerám se dost možná podařilo zabránit pěknému karambolu

PRAHA – Řidiče automobilu zastavili strážníci nedaleko Státní opery na pražské magistrále. Na stopu je přivedl operátor kamerového systému, který řidiče o několik chvil předtím viděl v Opletalově ulici. Bylo zřejmé, že za volantem nemá co dělat.

Opletalovou ulicí v centru Prahy se potácel zjevně opilý muž. Neváhal však nasednout do auta a rozjet se,“ informovala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Operátor kamerového systému si muže dobře všiml, i toho, jak vyráží do nočního provozu. Okamžitě informoval hlídky v terénu, protože hrozilo nebezpečí riskantní jízdy Prahou, kdy mohlo dojít k vážné dopravní nehodě.

Muž se mezitím rozjel k Václavskému náměstí, kde ho autohlídka vzápětí zastavila,“ doplnila mluvčí. Sedmačtyřicetiletý řidič se k požití alkoholu před jízdou přiznal. Orientační dechová zkouška skončila s pozitivním výsledkem a přístroj ukázal hodnotu přes 2,3 promile alkoholu. Strážníci předali muže do rukou Policie ČR a to z důvodu podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.