Drogy, krev a pouta. Nepřehledná rvačka v Dlouhé ulici

PRAHA – Hlídka strážníků narazila v Dlouhé ulici na skupinku mužů, kteří se vzájemně napadali. Rozcházely se verze, jak ke krvavému konfliktu došlo, nakonec musela být použita i pouta. Kdo případ rozplete?

V ranních hodinách se napadala skupinka mužů v centru metropole,“ informovala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Hlídka strážníků dorazila na místo ve chvíli, kdy již byl konflikt v rovině fyzické. Strážníci vyzvali muže, aby svého jednání zanechali. Jednoho muže museli rovnou zadržet za ruce. Pak nastalo vyšetřování, jak ke konfliktu vlastně došlo.

Podle jedné verze byli napadení vyzváni druhou skupinou, aby jim zajistili drogy. Když slíbili, že něco seženou, došlo k fyzickému napadení. Druhá skupina naopak tvrdila, že byla napadena strčením do jednoho z nich a pouze se bránili. V jednu chvíli přišel muž se zakrváceným obličejem ke druhému muži a utřel si krev do jeho trička.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Uvedl, že tento mladík ho napadl,“ doplnila mluvčí. Následně dostal pěstí do utřeného obličeje. Strážníci museli užít donucovacích prostředků a také pout, aby útočníka zklidnili. Třem kamarádům dvaadvacetiletého útočníka se podařilo z místa konfliktu utéct. Nepřehledný případ, který se odehrál kolem půl třetí hodiny ráno, byl předán k dořešení republikové policii.