Kulturní sál a 45 nájemních bytů za čtvrt miliardy

PRAHA – Společný projekt stavby multifunkčního kulturního centra a městských nájemních bytů schválili dnes radní hlavního města Prahy. Stavět se bude s městskou částí Praha 12 a projekt vyjde na zhruba čtvrt miliardy.

Přípravou koncepce nové multifunkční budovy u Nové radnice Prahy 12 byla pověřena Pražská developerská společnost. Nájemní bydlení bude zpracováno podle Zadání investora pro městskou bytovou výstavbu,“ uvedl radní pro oblast územního rozvoje a první náměstek primátora hlavního města Prahy Petr Hlaváček. Koncepci projektu by měla Pražská developerská společnost představit radním do listopadu letošního roku. Pak bude vyhlášena architektonická soutěž a zpracována projektová dokumentace.

S Prahou 12 již spolupracujeme v lokalitě Nové Dvory, kde připravujeme projekt nové městské části. Pokud příprava nového projektu půjde standardní cestou, jeho realizace může začít do tří let,“ uvedl Petr Urbánek, ředitel Pražské developerské společnosti. Předpoklad je, že multifunkční kulturní sál a deset nájemních bytů bude spravovat Praha 12. Zbývající byty s městskými pozemky budou ve správě hlavního města. Celkové náklady na tento projekt jsou stanoveny mezi 200 a 250 miliony korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.