VIDEO: Druhý stupeň požárního poplachu! V Praze 10 hořelo zahradní centrum

PRAHA – V neděli v noci zasahovalo několik jednotek hasičů ve Švehlově ulici v Praze 10. Hořela zde dřevěná budova zahradního centra. Po hodině měli hasiči oheň pod kontrolou, dohašování však trvalo až do rána. Škody budou značné.

Několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů zasahuje u požáru zahradnictví v ulici Švehlova,“ informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Zásah probíhal v neděli, od 1:50 hodin v noci. Plameny si pochutnávaly na dřevěné budově zahradního centra. Vzhledem k počtu nasazených jednotek hasičů byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

Jednopodlažní budova byla zasažena na ploše zhruba 40 krát 20 metrů. Hasiči na zkrocení plamenů použili speciální zařízení COBRA a sedm vodních proudů. „Dva proudy byly nasazeny z výškové techniky,“ doplnil mluvčí. Zhruba po hodině dostali hasiči požár pod kontrolu. Až do ranních hodin probíhalo dohašování a rozebírání ohořelých částí. Příčiny požáru jsou předmětem dalšího vyšetřování, škody však budou značné.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zdroj: HZS Praha