Voda je život aneb zábavná středa na Vyšehradě

PRAHA – Zábavná a vzdělávací kampaň pro školy a veřejnost se uskuteční zítra před Starým purkrabstvím na Vyšehradě. Řada interaktivních workshopů zde bude probíhat od devíti do osmnácti hodin.

Stanovili jsme si cíl, že budeme veřejnosti přibližovat problematiku životního prostředí a klimatických změn, protože Praha je v adaptačních opatřeních velmi aktivní,“ uvedl náměstek primátora hlavního města Prahy pro oblast životního prostředí Petr Hlubuček. Hlavním cílem kampaně Voda je život, je informování veřejnosti o dopadech klimatických změn, ke kterým dochází.

Připravili jsme pro návštěvníky řadu interaktivních workshopů, na kterých si ukážeme, jaký význam má pro nás městská zeleň a obsah vody v půdě,“ doplnil pořadatel akce, Olin Horáček. Základními tématy bude koloběh vody v krajině a ve městě, pitný režim, využití dešťové vody, městská zeleň a další zajímavé a důležité informace.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Program na Vyšehradě před Starým purkrabstvím bude ve středu probíhat od devíti do osmnácti hodin. Dopoledne je určeno zejména školám, odpoledne pak široké veřejnosti. Více informací k projektu Voda je život naleznete na tomto odkazu. „Děkuji organizátorům této akce, že povědomí o této problematice šíří i mezi děti a mládež,“ uzavřel Hlubuček.