Pasažér oblečený pouze v boxerkách bloudil Prahou v tramvaji

PRAHA – Řidička tramvaje přivolala strážníky na konečné v Praze 9 a předala jim pasažéra oblečeného jen v boxerkách. Čtyřletý klučina nastoupil několik stanic před I.P. Pavlova. Se strážníky nekomunikoval, až od otce zjistili proč.

V neděli, před dvacátou hodinou převzalo operační středisko v Praze 9 informaci o zhruba čtyřletém chlapci, který byl nalezen v tramvaji číslo jedenáct,“ informovala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Hlídce strážníků pak řidička tramvaje, která si chlapce všimla oznámila, že nastoupil asi tři stanice před I.P. Pavlova a projel tedy značnou část trasy.

Chlapec měl na sobě pouze boxerky. „S hlídkou nekomunikoval, ale zdravotně byl v pořádku, což potvrdili i přivolaní záchranáři,“ doplnila mluvčí. O situaci byla informována státní policie i odbor sociálně-právní ochrany dětí. Pracovnice odboru dorazila na místo. Policisté kontaktovali otce dítěte, který dorazil po dvaceti minutách.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Při předání dítěte otec uvedl, že si chlapec hrál v parku u kašny a v nestřeženém okamžiku prostě nastoupil do tramvaje. „Důvodem, proč chlapec se strážníky nekomunikoval, byla jazyková bariéra,“ uzavřela mluvčí.