VIDEO: Dvojice kradla v Praze 12. Zloději měli velkou smůlu

PRAHA – Potkali dvojici, která vedla jejich kolo. Překvapení, které vedlo k oznámení na městskou policii. Zadržení zlodějky bylo dílem okamžiku. Pachatel zmizel.

Do Rabyňské ulice v Praze 12 jela autohlídka prověřit krádež jízdního kola,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Oznamovatel zároveň uvedl, že pachatele zadržel. Muž totiž šel se svojí přítelkyní domů, když tu spatřil vycházet dvojici, která vedla jízdní kolo. Přítelkyně poznala, že je to jejich kolo.

Když muže oslovili, kolo odhodil a dal se na útěk,“ doplnila mluvčí. I žena se pokusila místo opustit, ale v tom jí oznamovatel zabránil do příjezdu hlídky. Kolo bylo odcizeno z uzamčeného balkónu. Po vloupání pachatelů zde zůstal přeštípnutý zámek kola s kódem a také vypáčené větrací okénko.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Pětadvacetiletá žena byla omezena na osobní svobodě z důvodu podezření ze spáchání trestného činu. Vypověděla, že neznámého muže s kolem potkala v domě, když hledala v patrech odložené věci. Jen mu otevřela vchodové dveře, aby mohl s kolem pohodlně vyjet ven. Při prohlídce okolí nalezli strážníci šroubovák. Celý případ si k dořešení převzala státní policie.