Našla rodný list a zneužila cizí identitu! Poznáváte podezřelou ženu?

PRAHA – Poškozená žena ztratila v roce 2008 rodný list a občanský průkaz. Nalezla ho jiná žena a nechala si vyrobit nové doklady. Pokud ženu na fotografiích poznáváte, kontaktujte prosím policii.

Policisté z místního oddělení Bohnice pátrají po dosud neznámé ženě, která od roku 2012 zneužívala cizí identitu,“ informovala dnes policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Podezřelá žena se vydávala za čtyřiapadesátiletou ženu, která je od roku 2008 v zahraničí. Ve stejném roce ztratila rodný list a občanský průkaz. Ztrátu nahlásila.

Podezřelá si na nalezený rodný list nechala vystavit nový občanský průkaz a cestovní pas. Policisté během vyšetřování tohoto případu zajistili fotografie hledané ženy. Pokud podezřelou poznáváte nebo víte, kde by se mohla zdržovat, kontaktujte prosím policii prostřednictvím linky 158.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Policisté upozorňují, že mohla žena změnit podobu, protože fotografie jsou z let 2012 a 2016. „Podle zjištěných informací by žena mohla pracovat v gastronomii,“ upřesnila mluvčí. Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizích práv. Pachatelce v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Zdroj: Policie ČR