VIDEO: Bosé dítě pouze v pyžamu se procházelo samo v tramvajových kolejích

PRAHA – Cestou do práce si muž se synem všiml chlapečka jen v pyžamu, jak se prochází kolejištěm tramvají v Praze 6. Pro dítě došli, dovedli ho do bezpečí a zavolali strážníky na tísňovou linku 156.

Příjezd autohlídky strážníků vyhlížel muž, který předtím zavolal na linku 156, protože se svým synem cestou do práce potkali malého chlapce v kolejišti tramvají,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Postarali se o něho a převedli na chodník do bezpečí. Chlapec byl bosý a na sobě měl pouze pyžamo. Hlídka rychle posadila uprchlíka do služebního vozu, aby neprochladl, a strážníci zavolali na místo státní policisty.

Dítě nemělo žádná viditelná zranění, ale se strážníky nekomunikovalo a tak nebylo možné zjistit, kde bydlí, pouze rukou ukazovalo směr. Za malou chvíli se na místě objevil táta dítěte, které k němu vztáhlo radostně ruce a vykřikovalo: Táta, táta. „I z dalších informací bylo zjevné, že je muž otcem malého Martínka,“ doplnila mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Otec uvedl, že malý Martínek je autista s poruchou ADHD. Z bytu prý odešel nepozorovaně, protože si sám umí odemknout dveře. Hlídka Policie ČR proto byla odvolána ještě před příjezdem. Podezření ze spáchání přestupku podle zákona o sociálně právní ochraně dítěte a to ponechání dítěte bez dozoru, byl strážníky oznámen příslušnému správnímu orgánu.