VIDEO: Nezdravé sebevědomí na Václavském náměstí

PRAHA – Muž zaparkoval na Václavském náměstí na nevhodném místě. Během kontroly přestupku městskými strážníky vykouzlil hromadu nejrůznějších argumentů a také volal na GIBS. Jeho maminka zase konzultovala situaci s právníky. Vypadá to na dost velký problém.

V rozporu s dopravním značením a navíc částí vozidla na přechodu pro chodce zaparkoval muž v centru Prahy,“ uvedla nezvykle dramatický případ mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Navíc byla ve voze viditelně umístěn parkovací průkaz osoby zdravotně postižené. U této karty nabyli strážníci důvodného podezření, že je užíván v rozporu s platnými předpisy.

Nařízený odtah se řidiči nelíbil. Choval se arogantně a okamžitě začal telefonovat,“ doplnila mluvčí. Údajně volal na Generální inspekci bezpečnostních sborů a podle jeho slov měli rovnou vyrazit na místo. Lhostejno, že GIBS práci městské policie neprošetřuje, to spadá do kompetence jiného nezávislého kontrolního orgánu, kterým je Inspekce městské policie.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Do probíhajícího jednání nakonec vstoupila také matka řidiče. I ona odmítla se strážníky spolupracovat a začala pro změnu telefonovat svým právníkům. „Přestupkové jednání bude nyní řešit příslušný správní orgán,“ uvedla ještě mluvčí. Celý průběh zachytily kamery, které mají strážníci u sebe a pomáhají při rozhodování o oprávněnosti zásahu.