VIDEO: V Tovární ulici se dějí věci. Dva mladí lidé si zašli na dětské hřiště. Dostali pouta!

PRAHA – Podle oznámení se měli na dětském hřišti v Tovární ulici v Holešovicích nacházet dva feťáci. Test na drogy byl negativní, ale upito měli. Byli vykázáni, ale bránili se. A to dělat neměli.

Na dětské hřiště do Tovární ulice v Praze 7 jela autohlídka strážníků prověřit oznámení o dvou narkomanech,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Strážníci zde skutečně nalezli mladíka s dívkou ve společnosti lahve s tvrdým alkoholem. Provedené testy na drogy vyšly negativně. Orientační dechová zkouška však byla pozitivní.

Mladé ženě naměřili strážníci 0,14 promile alkoholu, mladíkovi 0,79 promile,“ upřesnila mluvčí. Mladému muži se však nelíbilo projednávání přestupku a tak byl na strážníky vulgární. Nerespektoval ani opakované výzvy, aby se uklidnil. Stále se dožadoval navrácení láhve, kterou strážníkům dobrovolně vydala dívka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Nakonec museli strážníci užít chvatů a hmatů, nakonec muži nasadili i služební pouta. Do zákroku neustále zasahovala i dívka, která musela být zpacifikována. Pro psychicky rozrušeného muže si přijeli záchranáři, kteří ho převezli do nemocnice. „Přestupky se nyní bude zabývat příslušný správní orgán,“ uzavřela mluvčí.