Bouřka v Praze? Zatopené objekty, uvízlá auta v lagunách a přes padesát výjezdů hasičů

PRAHA – Prahou se opět prohnal silný déšť a bouřka. První události byly nahlášeny po devatenácté hodině. Nejhorší situace byla o hodinu později. Nakonec vyjížděli hasiči v souvislosti s deštěm k pětapadesáti případům.

Operační středisko pražských hasičů je odpoledne a v noci posíleno. Preventivně monitorujeme tok Botiče, Rokytku a Hostivařskou přehradu,“ tak informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka před osmnáctou hodinou, od které byly v Praze hlášeny silné deště a bouřky. Výstraha platila až do pátečního rána.

Do 19:40 hodin evidovali hasiči deset výjezdů, většinou se jednalo o zatopené sklepy a vylitou vodu na komunikacích. Již za hodinu však měli hasiči plné ruce práce a aktuálně řešili na tři desítky případů. V ulici Mokřanská v Praze 10 uvízlo osobní auto v laguně na komunikaci. V další laguně, tentokrát na Černém Mostě uvízlo jiné auto. Tam hasiči zachránili čtyři osoby.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

V nemocnici na Vinohradech jsme večer odnesli pacienta na operační sál. Vyžadoval to jeho akutní zdravotní stav,“ doplnil mluvčí. Hasiči přenesli pacienta o tři patra výše, protože dešťová voda v suterénu vyřadila z provozu výtahy. Do šesté hodiny ranní pátečního dne zasahovali hasiči v Praze u celkem pětapadesáti případů v souvislosti se silným deštěm.