Nezvyklý úkryt, který se jim stal pastí, si vybrali dva mladíci v Praze 4

PRAHA – Dva osmnáctiletí mladíci sprejovali v Praze 4 po trafostanici. Oznamovatel je vyfotil, pronásledoval a strážníkům také ukázal, kde se ukryli. Pro podezření ze spáchání trestného činu si mladíky převzali policisté.

Včera po půlnoci vyjížděla hlídka městské policie do Bohúňovy ulice v Praze 4, odkud bylo hlášeno sprejování na zeď trafostanice,“ informovala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Když přijeli strážníci na místo, nikoho zde již nenašli. Ovšem během obhlídky okolí, se oznamovatel přihlásil znovu. Uvedl, že sprejery sledoval a na hlídku čeká v ulici Tererově.

Hlídce pak oznámil, že mladíky při činu vyfotografoval, oslovil, ale oni se pak dali na útěk. Muž je pronásledoval a tak spatřil, kde odhodili nádobu s barvou i to, jak po lešení vylezli na balkón v prvním patře domu a tam se pokusili ukrýt. Na balkón si pro ně strážníci došli. Po prokázání totožnosti předali dva osmnáctileté mladíky státním policistům a to pro podezření ze spáchání trestného činu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.