VIDEO: V souvislosti s případem znásilnění v Holešovicích se hledá tento muž!

PRAHA – Po neznámém muži pátrají policisté v souvislosti s případem znásilnění. K tomu došlo v Praze 7, u vlakové zastávky Holešovice. Pokud muže poznáváte, kontaktujte prosím linku policie 158. Hledají se i případní další svědci.

V sobotu třetího července, okolo půl sedmé hodiny večerní, došlo ke znásilnění čtyřicetileté ženy,“ informoval policejní mluvčí Jan Daněk. K tomuto případu došlo poblíž ulice Železničářů v Praze 7, na prašné cestě, směrem k zastávce městské hromadné dopravy Vltavská. Pachatel dostihl poškozenou u opuštěné drážní budovy, fyzicky ji přemohl a vykonal na ní soulož. Následně z místa činu odešel.

Policisté v rámci vyšetřování zajistili kamerové záznamy z metra, na kterých je zachycen muž, kterého je třeba k případu vyslechnout. Mohl by mít k případu důležité informace. „Jedná se o muže ve věku okolo pětatřiceti let, hubené postavy, vysoký 170 centimetrů, má krátké zrzavé vlasy a hovoří česky bez přízvuku,“ doplnil mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Pokud muže poznáváte, kontaktujte prosím linku policie 158. Rovněž se vyzývají případní další svědci události, kteří se v inkriminované době pohybovali v okolí místa činu, aby se přihlásili policii. V případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli za trestný čin znásilnění až deset let za mřížemi. Policejní video naleznete na tomto odkazu.