Falešný policista v centru Prahy. Proč to dělá?

PRAHA – Strážníky v centru Prahy oslovil muž v policejní uniformě a požádal je o součinnost. Neměl odznak, byl cítit alkoholem a žádost byla také nezvyklá. Na policejní služebně vyšly najevo další skutečnosti. I to, proč se muž vydává za policistu.

Při kontrolní činnosti na Václavském náměstí oslovil strážníky muž částečně oblečený do uniformy Policie ČR,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Muž měl na strážníky velmi zvláštní dotaz. Chtěl po nich zjistit informace o osobě, která měla být převezena na záchytnou stanici.

Uniforma nebyla úplná, ani v kondici. Strážníky rovněž upoutal závan alkoholu z dechu domnělého policisty. „Proto muže požádali o předložení služebního průkazu,“ doplnila mluvčí. Muž jim pochopitelně oznámil, že si průkaz zapomněl doma, ale údaje jim ochotně nadiktoval.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Rovněž strážníky doprovodil na policejní služebnu, kde vyšlo najevo, že není příslušníkem Policie ČR. Dvaapadesátiletý muž se přiznal, že se do uniformy někdy převléká, aby mohl jezdit městskou hromadnou dopravou zdarma. Neviděl ve svém chování problém, na rozdíl od strážníků. Správní orgán se nyní bude zabývat jeho přestupkovým chováním.