Skvělá práce kriminalistů! Dopadli cizince, který brutálně napadl a okradl ženu na zastávce tramvaje

PRAHA – Na tramvajové zastávce Husinecká v Praze 3 napadl cizinec pětadvacetiletou ženu. Brutálně ji kopl do hlavy a pak ji ještě okradl. Kriminalisté z pražské Palmovky cizince dopadli a již se útočník nachází ve vazbě.

Případ se odehrál v neděli jedenáctého července, krátce po jedné hodině ranní, na tramvajové zastávce Husinecká v Praze 3,“ informovala dnes policejní mluvčí Violeta Siřišťová. K pětadvacetileté ženě, která seděla na lavičce pod přístřeškem zastávky přišel muž, navázal s ní slovní kontakt a pak ji bez varování kopl nohou do hlavy. Žena se sesunula na lavičku.

Útočník jí z krku strhl řetízek a ukradl kabelku,“ doplnila mluvčí. Velmi vážná zranění, která žena útokem utrpěla, si vyžádala hospitalizaci v nemocnici. Na případu začali pracovat kriminalisté z pražské Palmovky a během krátké chvíle vytipovali podezřelého cizince. Pro toho si došli ve středu čtrnáctého července na Prahu 4, kde popíjel s kamarády pivo před jednou z restaurací.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Jelikož muž kladl během zadržení aktivní odpor, museli policisté užít donucovacích prostředků, aby muže zpacifikovali a následně omezili na osobní svobodě. „Vzhledem k tomu, že pachatel způsobil ženě těžké ublížení na zdraví, převzali si případ kriminalisté prvního oddělení Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy,“ upřesnila mluvčí. Za spáchání trestného činu hrozí muži v případě odsouzení až dvanáct let za mřížemi. Vyšetřován je vazebně.