VIDEO: Maličkost upozornila strážníky na řidičku, která nebyla zcela v pořádku

PRAHA – V Černokostelecké ulici v Praze 10 upoutalo pozornost hlídky strážníků vozidlo a vydali se za ním. Řidička dlouho nereagovala na výzvy k zastavení. Nebyla tak úplně v pořádku.

Pozornost noční hlídky městské policie upoutalo osobní vozidlo jedoucí bez rozsvícených světel po Černokostelecké ulici,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Na světelná znamení k zastavení řidička nereagovala a pokračovala v jízdě až do ulice V Olšinách, kde po několika metrech konečně zastavila a vystoupila z vozidla.

Způsob verbálního projevu řidičky naznačoval požití alkoholu. Výsledek dechové zkoušky přes 1,5 promile domněnku strážníků potvrdil,“ upřesnila mluvčí. Strážníci omezili třiašedesátiletou ženu na osobní svobodě a pro podezření ze spáchání trestného činu ji předali přivolané hlídce Policie ČR k dořešení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Stejně skončil i jednatřicetiletý řidič, kterého strážníci zastavili v Malešické ulici. Lustrací u něho zjistili, že má vyslovený zákaz řízení a navíc řídil vozidlo pod vlivem omamných a návykových látek.