VIDEO: Nenapravitelný zloděj? Ve dvaceti letech má na kontě několik trestů a čeká ho další

PRAHA – V Šífařské ulici se vloupal do domu neznámý muž. Takové bylo oznámení na tísňovou linku. Policisté však v domě nikoho nenašli. V sousední ulici však podezřelého muže objevili a to díky perfektnímu popisu.

V pondělí devatenáctého července, krátce po poledni, nahlásil na tísňovou linku policie oznamovatel podezřelého muže,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský. Podle oznamovatele se muž měl vloupat do bytového domu v ulici Šífařská a dokonce má být stále uvnitř. Během několika okamžiků byli policisté na místě, ale v domě již podezřelého muže nenalezli.

Vzhledem k tomu, že oznamovatel poskytl perfektní popis hledaného muže, nalezli ho policisté ve vedlejší ulici, jak stojí v hloučku dalších osob. „Zpočátku zapíral a kál se, že nic neudělal, pochopení nenalezl, a po chvíli se k činu doznal,“ doplnil mluvčí. Policistům udal, že žije z brigád a také darů kamarádek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Policisté v evidencích zjistili, že dvacetiletý muž má za sebou opakované tresty za vloupání a krádeže. „Navíc po něm v době zadržení pátrali středočeští policisté v souvislosti s krádeží,“ uvedl ještě mluvčí. Muž byl následně předveden na policejní služebnu v Modřanech a pro podezření ze spáchání trestného činu krádež ve stádiu pokusu bylo zahájeno zkrácené přípravné řízení. Policejní video naleznete na tomto odkazu.