VIDEO: Zloděj ukradl kolo kurýrovi na Václavském náměstí. Daleko neujel

PRAHA – Volání o pomoc a ujíždějící zloděj na kole. To spatřili lidé na Václavském náměstí. Jeden zloděje srazil a druhý zadržel do příjezdu strážníků. Horské kolo patřilo kurýrovi a má hodnotu třicet tisíc korun.

Na Václavském náměstí mával na hlídku muž, který držel druhého za rukáv,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Strážníkům se pak mávající muž prokázal průkazem policie a oznámil jim, že by se mělo jednat o zloděje, který předtím ukradl horské kolo. Policista v civilu byl na procházce v centru Prahy, když uviděl běžícího muže, který volal, že mu ukradli kolo a ať zadrží muže jedoucího na kole před ním.

Jiný kolemjdoucí zloděje na kole srazil a když pak padouch začal prchat byl dostižen právě policistou v civilu, který jej zadržel až do příjezdu hlídky strážníků. Majitel kola pak vypověděl, že pracuje jako kurýr, který rozváží jídlo a ponechal nezabezpečené horské kolo v hodnotě třiceti tisíc korun před provozovnou.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Když pak zjistil, že kolo zmizelo, rozhlédl se a spatřil muže, jak na něm odjíždí a začal ho pronásledovat. Pro podezření ze spáchání trestného činu krádež byl byl dvaatřicetiletý muž omezen na osobní svobodě a následně předán přivolané hlídce Policie ČR k dalšímu řešení.