Mohutný požár v Uhříněvsi. Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu! Nevětrejte

PRAHA – V neděli odpoledne vzplála hala v Uhříněvsi. Uvnitř je drogistické zboží. Vzhledem k velkému počtu zasahujících jednotek byl vyhlášen třetí stupeň poplachu. Hustý dým byl vidět zdaleka.

Do ulice Bečovská v Uhříněvsi vyjelo několik jednotek k ohlášenému požáru haly,“ informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Jedná se o požár haly s drogistickým zbožím a je zasažena v plném rozsahu na ploše deset krát třicet metrů. Na místo postupně vyjely další jednotky, protože se požár nedařilo dostat pod kontrolu.

Na místě zasahuje sedm profesionálních a devět dobrovolných jednotek. Je vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu,“ doplnil mluvčí. Na místě byl zřízen štáb velitele zásahu a rovněž se zde nachází ředitel pražských hasičů plk. Luděk Prudil. Vrtulník Policie ČR monitoruje okolí požáru. Doprava vody na místo je řešena kyvadlově z cisteren.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Došlo k částečnému zřícení boční stěny haly,“ uvedl ještě mluvčí. Na místo dorazili také záchranáři a to z preventivních důvodů. Požár se nešíří mimo halu a byl rozdělen na tři úseky. Rovněž došlo k destrukci střešní konstrukce. Doporučuje se obyvatelům v okolí požáru nevětrat. Na místě jsou i chemici, kteří měří koncentrace škodlivin v ovzduší.