Osvěžení na Vltavě? Naopak. Muž zažil horké chvíle ve člunu

PRAHA – Volání zoufalého muže na tísňovou linku přivolalo strážníky z Poříčního oddílu na Vltavu v centru Prahy. Prasklá hydraulika způsobila neovladatelnost plavidla. Muž se navíc udeřil do hlavy. Naštěstí věděl, jak má použít výtrhovou pojistku.

Prosím, pomozte mi, rozbila se mi hydraulika a nemůžu ovládat svoji loď,“ tak popsala zoufalé volání na tísňovou linku strážníků 158 mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Stalo se to v sobotu odpoledne a hlídka za několik minut dorazila k lodi, na které usilovně pádloval oznamovatel, aby zabránil střetu s vyvázanými plavidly u břehu, kam neovladatelnou loď unášel neúprosný a silný proud řeky Vltavy.

Strážníci připluli ke člunu z boku a připoutali ho ke služební lodi,“ upřesnila záchrannou akci mluvčí. Následně plavidlo odtáhli do bezpečí Smíchovského přístavu. Tam jim unavený devětadvacetiletý muž vypověděl, že při objíždění skupiny osob na paddleboardech došlo k prasknutí hydrauliky řízení a motor se prudce stočil na opačnou stranu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Loď se málem převrátila a on sám vypadl ze sedadla a praštil se o bok lodi do hlavy. Naštěstí věděl, že pomocí výtrhové pojistky motor lodi zastaví, což provedl, zavolal o pomoc a začal pádlovat. Ošetření hlavy muž odmítl.

Zdroj: MP Praha