VIDEO: Muž bez známek života měl velké štěstí. Policisté užili správnou sílu a AED

PRAHA – V Praze 4 byl muž bez známek života. Přijeli k němu policisté a vystřídali manželku v oživování až do příjezdu záchranářů. Ve služebním voze měli defibrilátor, který však nejprve nedoporučil výboj.

V pátek, kolem půl jedenácté hodiny večer, vyjížděli policisté do ulice Nechvílova v Praze 4, kde se nacházel muž bez známek života,“ informovala dnes policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Policisty z pohotovostní motorizované jednotky očekávala před domem sousedka, která je zároveň doprovodila do bytu v sedmém patře, kde manželka poskytovala první pomoc svému muži. Kolegy přijeli podpořit i policisté z místního oddělení Jižní Město.

Policisté si nachystali přenosný automatický defibrilátor, který je součástí výbavy služebních vozidel,“ doplnila mluvčí. Tento přístroj pomocí elektrického výboje obnovuje správnou činnost srdce. V první fázi přístroj výboj nedoporučil a tak policisté zahájili nepřímou masáž srdce. Výboj přístroj doporučil až po třech minutách.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Po několika dalších minutách se na místo dostavili záchranáři a ti muže připojili na přístroj Lucas. Pokračovali v lékařských úkonech, až do stabilizace pacienta. Následoval převoz do nemocnice. Díky skvělé spolupráci policistů a záchranářů se podařilo mužův život zachránit.