Muž kradl přímo u věznice na Pankráci. Pod svícnem tma nebyla

PRAHA – Probuzená žena zavolala na tísňovou linku 156. Probudila ji rána a alarm zaparkovaného vozidla. V okně jednoho z vozidel uviděla částečně zalezlého muže, kterého vyfotila a pak fotku ukázala strážníkům. Podle popisu muže nalezli.

Klidný spánek ženy narušila rána a následně spuštěný alarm z auta,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Žena vyhlédla z okna svého bytu na ulici a spatřila muže, jak je částečně zalezlý v okně jednoho ze zaparkovaných vozidel. Neváhala ani chvilku, vytáhla mobilní telefon a dotyčného muže vyfotila. Pak stejným přístrojem zavolala na tísňovou linku 156.

Strážníkům potom ukázala fotku podezřelého a řekla jim, že když ho okřikla, vylezl z auta ven a s nějakou taškou odešel pryč,“ doplnila mluvčí. Hlídka začala po muži pátrat v okolí a díky skvělému popisu ho za chvíli skutečně našla. Na dotaz, co v Soudní ulici, nedaleko věznice muž dělal, několikrát změnil svoji výpověď.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Při hledání dokladů muž vytáhl z kapsy šroubovák, dílenské klíče a nůž. Hlídka pak propátrala okolí a nalezla i zmíněnou tašku, ve které byly doklady od jednoho z poškozených vozidel. Až teprve nyní se jednačtyřicetiletý muž přiznal, že tašku ve vozidle odcizil. Strážníci předali muže do rukou státní policie k dořešení.

Zdroj: MP Praha