VIDEO: Hledá se zloděj z drogerie. Může být nebezpečný! Na ochranku vytáhl nůž

PRAHA – Muž kradl v drogerii ve Spálené ulici. Ostraha ho vyzvala, aby ji následoval do zázemí k vyřešení případu. Muž vydal dvě z odcizených věcí a utekl. Pracovník prodejny doběhl muže ve vestibulu metra, kde zloděj na něj vytáhl vystřelovací nůž.

Kriminalisté pátrají po neznámém muži, který kradl v drogerii v obchodním centru ve Spálené ulici,“ informoval dnes policejní mluvčí Richard Hrdina. Muž poté, co si zboží pod kamerami vložil do batohu, prošel pokladní zónou bez zaplacení. Pracovník prodejny jej vyzval, aby ho následoval do zázemí prodejny, kde krádež bude řešena. Zloděj vydal dvě z ukradených položek a dal se na útěk.

Pracovník se za ním vydal a dostihl ho ve vestibulu stanice metra Národní třída. Ve chvíli, kdy zloději oznámil, že zavolá policii, vytáhl pronásledovaný vystřelovací nůž s třiceticentimetrovou čepelí a následně z místa utekl. Hledaný muž je vysoký zhruba 180 centimetrů, střední postavy, ve věku asi pětadvacet let. Vlasy má upravené, na temeni svázané do culíku. Na pravém předloktí má výrazné tetování.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Jedná se o nebezpečného pachatele, který může být ozbrojen nožem,“ doplnil mluvčí. Nepokoušejte se proto muže zadržet sami. Pokud jste ho někde potkali, kontaktujte prosím linku policie 158. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu vydírání. V případě dopadení a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let. Video naleznete na tomto odkazu.