Muž ukazoval v centru Prahy za úplatu ptáka. Papíry měl však na činčilu

PRAHA – Pracovníci magistrátu opakovaně řešili muže v centru Prahy, který porušoval Tržní řád. Nabízel turistům možnost se vyfotit se sovou pálenou za peníze. Požádali strážníky o pomoc při odebrání chráněného zvířete. Muž strážníkům lhal o čipování a předkládal dokumenty k úplně jinému zvířeti.

Součinnost poskytli strážníci v centru Prahy pracovníkům magistrátu, kteří je požádali o pomoc při odebrání zvířete,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Muž, kterého opakovaně v minulosti řešili pro porušování Tržního řádu, totiž znovu nabízel možnost turistům, aby se vyfotili se sovou pálenou a to za finanční příspěvek.

Sova pálená patří k ohroženým druhům a pro její chov jsou vyžadovány speciální podmínky,“ doplnila mluvčí. Jednatřicetiletý cizinec strážníkům oznámil, že je zvíře očipované a nevidí tedy problém v tom, co dělá. Hlídka hned na místě usvědčila muže ze lži, protože čip nalezen nebyl. Navíc muž předložil doklady na úplně jiné zvíře, na činčilu. Případ si převzali státní policisté k dořešení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zdroj: MP Praha