VIDEO: Zběsilá honička Prahou 6, většinou v protisměru, skončila bouračkou a útěkem

PRAHA – Na začátku byl nepoužitý signál o změně směru. Hlídka se proto rozhodla zastavit a zkontrolovat černé vozidlo. Řidič však začal rychle ujíždět, většinou v protisměru, kdy nebezpečně ohrožoval ostatní vozidla. Nakonec na Evropské ulici naboural a dal se na útěk.

V Myslbekově ulici si autohlídka všimla černé Fabie, jejíž řidič dvakrát nepoužil blinkr,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Strážníci se proto rozhodli vozidlo zastavit a řidiče zkontrolovat. Rozsvítili světelný nápis STOP a zapnuli majáky. Řidič však výzvu ignoroval a prudce sešlápl plynový pedál. Následovala zběsilá jízda ulicemi Prahy 6.

Honička, která vedla zhusta v protisměru, skončila před hotelem Diplomat, kde na Evropské třídě řidič naboural do zaparkovaných vozidel, vyskočil z auta a prchal z místa po svých. „Dva členové hlídky začali muže pronásledovat,“ doplnila mluvčí. Muž vběhl do podzemních garáží ve Studentské ulici. Pronásledovatelé dostali hlášení od kolegy, že se v nabouraném voze nachází střelná zbraň a tedy se může jednat o zvláště nebezpečného pachatele.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Strážníci čtyřicetiletého muže nalezli ve druhém podzemním patře, kde se ukryl v temném koutě. Pod hrozbou namířenou střelnou zbraní byl muž omezen na osobní svobodě, ovšem až po druhé výzvě, kdy opustil svůj úkryt. Navíc v ruce držel nespecifikovaný předmět, což se nakonec ukázalo jako mobilní telefon. Strážníci muži nasadili pouta a provedli u něho orientační dechovou zkoušku na alkohol, která skončila s negativním výsledkem. Test na drogy muž odmítl. Případ muže, který má vyslovený zákaz řízení a nenastoupil do výkonu trestu, si převzali policisté.