Vltava spolkla plnicí pero za sto tisíc!

PRAHA – Drahá psací pomůcka vypadla staršímu muži, když pracoval na lodi, rovnou do hlubokých vod Vltavy. Muž se obrátil na strážníky potápěče, kteří hodinu prohledávali bahnité dno.

Ve Smíchovském přístavu, v blízkosti pontonu městské policie, oslovil strážníky potápěče čtyřiašedesátiletý muž se žádostí o pomoc,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Při práci na lodi mu totiž do Vltavy vypadlo plnicí pero, které měl zavěšené na tričku. Nejednalo se však o nějaké obyčejné pero, které mají v každém papírnictví. Cena tohoto modelu se pohybuje lehce nad sto tisíci korunami.

Jedná se limitovanou sérii pera z platiny, které je poctou spisovateli Viktoru Hugovi a inspirováno je jeho nejznámějšími romány. Proto je zdobené lomenými oblouky, jako známá katedrála v Paříži a má připomínat také vězeňskou uniformu Jeana Valjeana z Bídníků. Navíc to byl osobní dárek, což pro muže hodnotu pera ještě zvyšovalo.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Potápěči se ponořili až na bahnité dno, které pečlivě prohledávali. Nebylo to snadné, protože pero je výrazně menší předmět, než obvykle hledané koloběžky, kola a další utopené věci. Zhruba po hodině hledání byla akce korunována úspěchem a šťastný majitel si pero opět převzal. Jistě si na něho bude dávat větší pozor.

Zdroj: MP Praha