VIDEO: Útočníka s nožem zastavila až namířená střelná zbraň

PRAHA – K pivnímu baru na Černém Mostě vyjížděli strážníci hned dvakrát. Jednou pachatele obtěžování nenalezli, podruhé již byli strážníci úspěšní. Útočník, který měl druhého napadnout nožem, neutekl příliš daleko.

Hned dvakrát vyjížděla hlídka strážníků do pivního baru v Bobkově ulici v Praze 14,“ informovala dnes mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Nejprve vyjížděli k ohlášenému hrubému chování dvou mužů ke kolemjdoucím ženám. Když však strážníci přijeli na místo, již tu byl klid a nepodařilo se jim ani získat relevantní popis výtržníků.

Zhruba po čtvrt hodině byli strážníci na stejné místo přivoláni znovu. „Tentokrát zde mělo docházet k potyčce dvou mužů, kdy se jeden z nich snažil použít bodnou zbraň,“ upřesnila mluvčí. Následně se strážníkům přihlásila svědkyně, která detailně popsala útočníka a také směr, kterým se z místa potyčky vydal. Muže odpovídajícího popisu hlídka nalezla u křižovatky ulic Ocelkova a Bryksova.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Strážníci muže vyzvali k prokázání totožnosti. Na tuto výzvu muž reagoval útěkem. Na další výzvy však již nereagoval vůbec, dokud jej strážníci nedoběhli a nepoužili hrozbu namířenou služební zbraní. Teprve poté se muž zastavil a začal spolupracovat. Čtyřiadvacetiletý cizinec si lehl na zem a nechal si nasadit služební pouta. Následně byl převezen na služebnu Policie ČR k dalším úkonům.