Zapomenutý batoh s velmi cenným obsahem cestoval sám Prahou v tramvaji

PRAHA – Cizinec se kochal krásami centra Prahy natolik, že v tramvaji zapomněl batoh s drahým obsahem. Oslovil hlídku strážníků na Václavském náměstí a požádal o pomoc. Tramvaj číslo šest mezitím dojela až na Prahu 7.

Krásy Prahy zřejmě učarovaly cizinci natolik, že v okouzlení v tramvaji zapomněl batoh a vystoupil,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Hned, jak svoji ztrátu zjistil, kontaktoval hlídku strážníků na Václavském náměstí. Vysvětlil jim situaci a požádal je o pomoc. „Tou dobou se již měla tramvaj číslo šest blížit k ulici Na Poříčí,“ doplnila mluvčí.

Nejbližší autohlídka však tramvaj v této ulici nenalezla a tak se strážníci vydali po stopách soupravy. Dostihli ji až na Strossmayerově náměstí v Praze 7. Naštěstí si batoh stále hověl na svém místě a nikoho z cestujících nezlákal k odcizení. Šťastný majitel se opět setkal se svým batohem, který obsahoval drahý telefon a naditou peněženku, která obsahovala v přepočtu 126 tisíc korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.