VIDEO: S mačetou v ruce honil milence své ženy! Šeredně se však zmýlil

PRAHA – Zbraslav zažila pořádné pozdvižení. Alkoholem řádně posilněný muž načapal milence své ženy a honil ho s mačetou. Domnělý milenec však pouze přivezl pračku a na pomoc si přivolal policisty. Útočníka si převzali do péče záchranáři.

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky vyjížděli v pondělí, patnáct minut po čtrnácté hodině na pražskou Zbraslav,“ informovala dnes policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Oznamovatel na linku 158 ohlásil, že ho zde ohrožuje muž s mačetou v ruce. Když přijeli policisté na místo, čekal je vystrašený muž před domem a oznámil jim, že pracuje jako kurýr a přivezl do domu novou pračku.

Majitel si objednal i odvoz starého přístroje. Když však vynesl novou pračku do chodby, objevil se tu i manžel v podnapilém stavu a začal na kurýra křičet, že ho zabije. „Následně si vzal do ruky mačetu a vystartoval proti oznamovateli. Domníval se totiž, že se jedná o milence jeho ženy,“ doplnila mluvčí. Poškozený vzal nohy na ramena a zavolal na tísňovou linku.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Policisté nalezli útočníka na zahradě domu, byl již bez mačety a neustále vykřikoval, že zabije milence své ženy a také policisty. Bylo zřejmé, že je pod vlivem alkoholu. Policisté muže omezili na osobní svobodě za užití donucovacích prostředků. Vzhledem k tomu, že se muž choval nestandardně, zavolali mu policisté záchranáře. Provedená dechová zkouška prokázala hodnotu přes tři promile alkoholu.

Pětatřicetiletý muž je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování,“ uvedla ještě mluvčí. V případě odsouzení mu tak hrozí až tři roky za mřížemi. Případ je nadále v šetření policistů a kriminalistů. Policejní video je ke stažení na tomto odkazu.